Bingo förlänger liv

För dem som känner sig orolig inför hur ens ålderns höst kommer att bli och hoppas på att man kommer vara så pigg som möjligt, kan en av de senaste forskningsrapporterna ha en lugnande effekt. Nya amerikanska studier från Chicago visar nämligen att bingospel i äldre dagar faktiskt kan bidra till att livet blir längre och fortsätter att vara innehållsrikt så länge som möjligt. Bingospelandet hjälper nämligen till att aktivera och behålla hjärnan och minneskapaciteten i trim vilket gör att man klarar sig längre. Visserligen gäller studiens effekt sociala aktiviteter i stort, men studien visar att bingo spelande är ett utmärkt exempel på en sådan aktivitet. De sociala aktiviteternas betydelse till ett aktivt åldrande och självständigt liv även i övre pensionsåldern får ofta ge vika för fysiska aktiviteter som ofta har statusen som av mest betydelse. Att spela bingo är alltså bra för minnet!

Bingo

Online Bingo

Bingo är ett chansspel där nummer dras som spelarna måste jämföra med siffrorna på sina spelkort. Dessa kort är tabeller av siffror som varje spelare måste matcha. I den nordamerikanska versionen är spelkorten 5×5 där rutan i mitten är onumrerad och spelet spelas med 75 bollar. Den andra versionen av spelkort är 9×3 och spelas med 90 bollar. Har du aldrig spelat bingo online så kan du spela bingo utan insättning för att prova på.

Regler

Alla spelare ska försöka matcha ett visst mönster på sina kort. Mönstret kan skilja sig från ett bingorum till ett annat. Vanligtvis är det önskade mönstret en linje från toppen till botten, men ett mönster kan också vara hörn, diagonaler, ett fullt kort och ibland delas priser ut även om en spelare inte får något mönster alls. Under ett enda spel kan det finnas flera mönster att sträva efter. Till exempel, i det första spelet måste spelaren täcka alla hörn för att vinna ett pris, i den andra omgången måste spelaren täcka en diagonal linje för att vinna ett ännu större pris och i tredje omgången spelas det om en jackpot eller att det största priset ges till den spelare som täcker alla rutorna på dennes kort. Dessutom delas det även ibland ut priser till dem som inte alls har kunnat täcka eventuella mönster på sina kort i slutet av spelet. Om en spelare får ett mönster på dennes kort ska spelaren högt säga ”Bingo” som informerar om att denne har vunnit ett pris.

Onlinebingo är lite annorlunda än bingo som spelas i fysiska bingohallar. En av de viktigaste funktionerna i onlinebingo är chattfunktionen och när du besöker ett onlinebingorum är en av de första sakerna som du märker den starka gemenskapen som finns mellan spelarna. Detta är nästan alltid förekommande i alla onlinebingohallar.

På grund av online-karaktären i onlinebingo så länkar ofta bingosajter deras bingo med andra spel som poker, casinospel och ibland även vadslagning. Vissa onlinebingorum har en funktion som möjliggör märkning av numren automatiskt så att spelarna inte behöver uppmärksamma de dragna numren.
Det är slutligen värt att notera att majoriteten av onlinebingospelare är kvinnor.