Vikinglotto

Vikinglotto, även känt som ”Viking Lotto”, är inte bara populärt i Sverige – det har en stor följarskara i flera andra länder också. Det är ett gemensamt projekt mellan spelbolagen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Estland, vilket gör det till en unik och gränsöverskridande spelupplevelse. Jackpotten är densamma för alla deltagande länder, baserad på en standardinsats på 0,04 euro per rad. För mer information om storvinster i lotterispel, besök lottojokern.se.

Vinsterna – Nationellt och Internationellt

Det finns vinstgrupper som är gemensamma för alla länder, men vissa skiljer sig åt beroende på nationella spelregler. I Sverige är den största hittills registrerade vinsten 18 073 009 kronor, vilken delades ut till en lycklig vinnare i Stockholm den 19 juli 2000. För att hålla dig uppdaterad om veckans resultat kan du alltid kolla Svenska Spels officiella hemsida varje onsdag.

Spelreglerna för Vikinglotto

Vikinglotto är ett populärt europeiskt lotteri som erbjuder spännande möjligheter att vinna stora priser. För att hjälpa dig att förstå spelets regler och maximera dina vinstchanser, kommer vi att gå igenom spelreglerna för Vikinglotto i detalj nedan.

Nummerval

Som deltagare i Vikinglotto är det din uppgift att välja sex nummer mellan 1 och 48. Dessa nummer representerar dina förutsägelser för vilka nummer som kommer att dras under själva dragningen. Du kan använda olika strategier, välja dina favoritnummer eller låta slumpen styra dina val.

Dragningen av vinnande nummer

Under själva dragningen slumpas sex vinstnummer och två tilläggsnummer fram. Dessa nummer dras helt slumpmässigt ur en pool av möjliga nummer. De sex vinstnumren och de två tilläggsnumren bildar den vinnande kombinationen för dragningen.

Att vinna jackpotten

För att ta hem jackpotten i Vikinglotto måste du antingen matcha alla sex vinstnummer eller matcha fem vinstnummer plus ett tilläggsnummer. Om ingen spelare lyckas matcha alla sex nummer under en dragning, rullar jackpotten över till nästa dragning. Detta innebär att jackpotten ackumuleras och kan nå imponerande höjder, vilket gör det ännu mer spännande för kommande vinnare att delta.

viking lotto

Vinstnivåer

För att vinna i Vikinglotto finns det flera vinstnivåer beroende på antalet matchade nummer. Här är en översikt över vinstnivåerna och oddsen för att vinna i den svenska versionen av Vikinglotto:

  • 6 rätt: Matcha alla sex vinstnummer
  • 5 rätt + 1 tilläggsnummer: Matcha fem vinstnummer plus ett tilläggsnummer
  • 5 rätt: Matcha fem vinstnummer
  • 4 rätt: Matcha fyra vinstnummer
  • 3 rätt: Matcha tre vinstnummer

Övriga vinstnivåer

Förutom jackpotten finns det också flera andra vinstnivåer i Vikinglotto. Du kan vinna mindre priser genom att matcha färre nummer. Till exempel kan du vinna genom att matcha fyra, tre eller till och med bara två vinstnummer. Ju fler nummer du matchar, desto större blir vinstsumman.

Vikinglotto erbjuder enkla regler som ger spelare en möjlighet att vinna stora priser. Genom att välja sex nummer och matcha dem med de dragna vinstnumren eller genom att matcha fem nummer plus ett tilläggsnummer, kan du bli en vinnare och ta del av jackpotten. Kom ihåg att reglerna kan variera något beroende på vilket land du spelar i, så se till att läsa igenom de specifika reglerna för din region.

svenska-spel-app

Spela Vikinglotto smidigt med Svenska Spels app

Många svenska spelare föredrar fortfarande att använda svenskaspel.se för att spela Vikinglotto. Men nu finns det ett enkelt och smidigt alternativ för dem som vill spela Vikinglotto – Svenska Spels app. Svenska Spels app är ett bekvämt och smidigt sätt att spela Vikinglotto.

Genom att ladda ner appen får spelarna tillgång till de senaste dragningarna, möjlighet att rätta sina spel direkt i mobilen, spelhistorik och notifikationer om kommande dragningar. Det är viktigt att spela ansvarsfullt och följa åldersgränserna för att använda Svenska Spels app.

Med Svenska Spels app blir det enklare och mer praktiskt att delta i Vikinglotto och hålla koll på sina spelresultat. Genom att erbjuda dessa funktioner strävar appen efter att skapa en positiv spelupplevelse för spelarna.

Ladda ner appen

För att komma igång med Svenska Spels app behöver spelaren ladda ner appen till sin mobila enhet. Om spelaren använder en Androidtelefon kan appen enkelt laddas ner via Svenska Spels hemsida. För iPhone-användare finns appen tillgänglig för nedladdning via App Store.

Funktioner i Svenska Spels app

När spelaren har installerat Svenska Spels app får de tillgång till olika funktioner som gör det bekvämt att spela Vikinglotto. Här är några av de funktioner som erbjuds:

Senaste dragningarna

Genom appen kan spelaren enkelt hålla sig uppdaterad med de senaste dragningarna i Vikinglotto och andra spel. Informationen om vinstnummer och resultat presenteras tydligt i appen.

Rätta spel

Istället för att manuellt rätta sina spel kan spelaren använda appen för att snabbt och enkelt rätta sina Vikinglotto-spel. Detta sparar tid och ger spelaren en ögonblicklig bekräftelse på om de har vunnit eller inte.

Spelhistorik

Appen ger spelaren möjlighet att se sin spelhistorik, inklusive tidigare spelade Vikinglotto-spel. Detta kan vara användbart för att hålla koll på tidigare spel och resultat.

Notifikationer

Genom att aktivera notifikationer kan spelaren få påminnelser om kommande Vikinglotto-dragningar och andra viktiga händelser relaterade till spelen. Detta hjälper till att hålla spelaren uppdaterad och missa inte några viktiga tillfällen.

Säkerhet och ansvarsfullt spelande

Som med alla spel och lotterier är det viktigt att spela ansvarsfullt och ha koll på sin ekonomi. Svenska Spels app är utformad med spelarnas säkerhet i åtanke. Det finns åldersgränser för att använda appen och det är viktigt att respektera dessa gränser. Dessutom erbjuder Svenska Spel stöd och hjälp för dem som upplever problem med sitt spelande.

Med Svenska Spels app kan svenska spelare njuta av bekvämligheten att spela Vikinglotto direkt från sina mobila enheter. Appen ger tillgång till de senaste dragningarna, möjlighet att rätta spel, spelhistorik och notifikationer om kommande dragningar. Genom att spela ansvarsfullt och följa åldersgränserna kan spelarna dra nytta av denna praktiska och tillgängliga plattform för Vikinglotto-spel.